Posted by: petrisure | January 13, 2011

Varujan Vosganian vine la “Întâlnirile SpectActor” ale Teatrului Naţional din Craiova

„Întâlnirile SpectActor” se reiau în 2011 la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, pe 23 ianuarie, ora 11.00, cu un invitat care anul trecut a ieşit pe piaţa editorială cu o carte care a fost considerată “Cartea anului”

Varujan Vosganian, autorul “Cărţii şoaptelor” va susţine conferinţa Omagiu celor învinşi – despre felul în care adevărata istorie o fac învinşii.

„Când am scris cartea asta nu eram ministru de Finanţe. După aceea, în tihna activităţii mele de ministru de Finanţe am mai rescris-o şi am tăiat, aşa cum face orice ministru de Finanţe, cam 150 de pagini din ea. Eu cred că adevărata realitate a lumii pe care o trăim e una pe care nu o vedem din cauza petardelor, a aglomerărilor de cuvinte. Tranziţia pe care o trăim e în primul rând un proces cultural. Singura îndeletnicire umană care învinge fără să lase în urmă învinşi e cultura. Recuperarea şi a clasei politice se face prin cultură. Cred că e nevoie şi în politică de oameni de cultură, e nevoie ca oamenii din plitică să aibă următoarea proporţionalitate – înălţimea teancului de cărţi pe care l-au citit să fie mai mare decât înălţimea scaunului pe care stau.”, spune Varujan Vosganian.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

  • No categories
%d bloggers like this: