Posted by: petrisure | July 7, 2010

Concursul Naţional “Literatura modernă” 2010

Editura PĂMÂNTUL, în parteneriat cu Filiala Piteşti a U.S.R., Consiliul Judeţean Argeş, Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu, Centrul Cultural Piteşti, revista Cafeneaua literară şi revista de cultură Argeş organizează în Municipiul Piteşti, în data de 30 octombrie 2010, cea de a doua ediţie a CONCURSULUI NAŢIONAL „LITERATURA MODERNĂ”
Temă şi gen. Intră în concurs manuscrise originale de poezie, proză şi eseu (teorie literară, critică literară, eseu estetic sau filozofic etc.), nepublicate şi neexpediate altor edituri, pentru secţiunea consacraţi, şi două manuscrise pentru secţiunea debut (poezie şi proză).
Secţiuni. Concursul are două secţiuni: debutanţi şi consacraţi, indiferent de vârstă.
Participanţi. În concurs se pot înscrie creatori români din ţară şi din diaspora. Pentru secţiunea consacraţi participanţii pot fi membri sau nemembri ai USR.
Juriu. Juriul este stabilit de organizator.
Premii. Editura Pământul premiază şi editează trei manuscrise câştigătoare la secţiunea consacraţi, câte unul pentru fiecare gen enumerat mai sus, şi două manuscrise la secţiunea debutanţi, câte unul pentru fiecare gen. Fiecărui autor premiat îi revine gratis, la data festivităţii de premiere, 200 de exemplare ale cărţii premiate.
Date tehnice. Concurenţii vor trimite pe adresa poştală a organizatorului un curriculum vitae şi volumul în manuscris, desecretizat, format A4, cules cu corp 14, Times New Roman, distanţa 1 rând, corectat, dar şi volumul în formă electronică pe adresa e-mail de mai jos. Menţionăm că cele două forme de expediţie ale manuscrisului sunt obligatorii. Trimiterea sub o singură formă a manuscrisului şi fără CV, cu precizarea secţiunii la care participă (consacraţi sau debutanţi), nu intră în jurizare. Pentru proză şi eseu sunt admise max. 250 de pagini format A4, iar pentru poezie max. 100 de pagini format A4.
Vă rugăm ca în manuscris să prezentaţi toate datele de contact (e-mail, telefon, adresă). Manuscrisele nu se înapoiază.

Termen. Plicurile şi volumul în format electronic se primesc până la data de 20 august 2010, inclusiv (data de expediţie a poştei). Manuscrisele sosite după data de 20 august de expediţie a poştei nu se iau în consideraţie.

Adresa organizatorului. SC Pământul ARG SRL, Strada Principală nr. 320, Smeura, com. Moşoaia, cod 117512, jud. Argeş, cu specificaţia: Pentru Concursul „Literatura modernă”. Tel/Fax 0248/546959; 0729/056968, persoană de contact Gheorghe Frangulea. E-mail: pamantul2@yahoo.com
Festivitatea de premiere. Festivitatea de premiere va avea loc la Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu  în ziua de sâmbătă, 30 octombrie ora 15,00.
Condiţii speciale. Prezentarea la ridicarea premiului este obligatorie. În caz de neprezentare câştigătorul îşi pierde dreptul asupra volumelor publicate. Organizatorul nu decontează cheltuielile de deplasare.
Câştigătorii cedează dreptul de autor Editurii Pământul pentru 1000 de ex. sau pe o perioadă de un an pe baza de contract.

Responsabili proiect: Virgil Diaconu, directorul revistei Cafeneaua literară.
Organizatori şi parteneri:
Gheorghe Frangulea, Director Editura Pământul
Constantin Nicolescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Argeş
Nicolae Oprea, Preşedinte Filiala Piteşti a USR
Mihail Octavian Sachelarie, Director Biblioteca Judeţeană Argeş
Carmen Dumitrache, Director Centrul Cultural Piteşti

http://www.centrul-cultural-pitesti.ro/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

  • No categories
%d bloggers like this: