Posted by: petrisure | May 2, 2010

“Biblioteca vie” la Craiova

Biblioteca Vie se va desfasura pe parcursul „Lunii Cartilor Vii” in perioada 6 – 8 mai 2010 in Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Sala de Marmura, intre orele 18.00 – 21.00.

Biblioteca Vie este un proiect ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii pentru ca, de multe ori, diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, pentru ca de cele mai multe ori aceste diferente duc la punerea de etichete, crearea de prejudecati, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere.

In cadrul proiectului se va desfasura “Luna Cartilor Vii” in perioada aprile – mai pe parcursul careia vor fi organizate Biblioteci Vii in 7 locatii diferite din Romania, ocazie cu care ai ocazia sa cunosti in carne si oase numeroase carti vii.

Va invitam sa pasiti in Biblioteca Vie si sa cunoasteti povestile unor oameni care va vor schimba modul de a privi lumea.

CARTE si CITITOR in cadrul unei biblioteci vii ?

Ce este Living Library/ Biblioteca vie?

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce citesc cartile, le returneaza in biblioteca, si daca vor, pot sa mai imprumute o carte. Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

Cine sunt cartile?

Cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie, rasa, religie etc) si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare. Consideram ca in organizatia dvs sunt beneficiari care ar putea impartasi povesti deosebite participantilor din cadrul acestui eveniment, oferind o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna prejudecata, stereotipul si discriminarea.

Scopul Bibliotecii Vii?

Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni. De ce acest dialog? Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.

Biblioteca Vie este organizata de Asociatia pentru Integrare Europeana Quiz pe parcursul Lunii Cartilor Vii din cadrul proiectului BIBLIOTECA VIE.

Proiectul Living Library face parte din programul national A.R.T. Fusion (realizata cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune), presupunand lansarea Lunii Cartilor Vii, intre 10 aprilie si 10 mai, in 10 orase din Romania.

Alina Duinea

Coordonator al proiectului Biblioteca Vie –

Asociatia pentru Integrare Europeana QUIZ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

  • No categories
%d bloggers like this: