Posted by: petrisure | March 28, 2010

Concursul de Debut Literar UniCredit 2010 (a treia ediţie)

Bucureşti, 25 martie 2010 – Asociaţia Catalist, în parteneriat cu UniCredit Ţiriac Bank, lansează cea de-a treia ediţie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Perioada de înscriere în concurs începe astăzi, 25 martie şi se încheie pe data de 15 mai 2010.

Concursul se adresează autorilor ale căror creaţii literare nu au fost publicate în volum niciodată. Informaţii suplimentare despre criteriile de eligibilitate şi modalitatea de înscriere în concurs sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro.

Concursul de Debut Literar UniCredit cuprinde trei categorii: roman, proză scurtă şi poezie. Lucrările înscrise vor fi evaluate de către nume cunoscute în mediul academic şi literar: Paul Cernat, Liviu Papadima şi Mircea Vasilescu, care au jurizat şi în ediţiile precedente ale concursului. Volumele câştigătoare, câte unul din fiecare secţiune, vor fi publicate şi promovate de editura Humanitas, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, ediţia a XVII-a.

În parteneriat cu PAVILION UNICREDIT vor fi organizate, pe 14 şi 18 aprilie, întâlniri cu personalităţi recunoscute în domeniul publicistic şi literar românesc.

Grupul UniCredit are o tradiţie îndelungată de mecenat în domeniile artei şi culturii”, spune Anca Nuţă, Identity & Communication Director UniCredit Ţiriac Bank. „Concursul de Debut Literar UniCredit este încă o iniţiativă culturală pe care am ales să o continuăm pentru că dorim să ajutăm tinerii care nu primesc suficient sprijin pentru a-şi începe cariera literară. Ne bucuram că am reuşit să promovăm, prin intermediul celor două ediţii anterioare, şase tineri care meritau să aibă ca rampă de lansare acest concurs şi suntem siguri că şi în cadrul ediţiei de anul acesta vom avea parte de lucrările unor scriitori talentaţi.”

Am făcut un mic studiu de „piaţă” înainte de lansarea concursului, în urma căruia am constatat că iniţiative de acest fel sunt puţine şi, în general, restrictive – fie impun o limită de vârstă, fie cer CV-uri. Noi am vrut să iniţiem un concurs deschis absolut tuturor celor care scriu, judecat de un juriu neafiliat vreunei edituri sau grupări, unde singura condiţie este să nu fi debutat (în volum), iar criteriul de selecţie este strict valoarea textelor, fără vreo atenţie acordată vârstei, experienţei ori succeselor anterioare ale participanţilor. Până la urmă, cel mai important e faptul că reuşim prin concursul acesta să le deschidem unor autori un drum altfel poate inaccesibil. Totodată, debutul la o editură prestigioasă,  este, cred, un motiv în plus  pentru a continua acest proiect”, declară Cristina Guseth – Asociaţia Catalist.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank este o instituţie financiară ale cărei activităţi de susţinere cultural artistică pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodată domeniul muzical şi al literaturii, în spiritul tradiţiei Grupului UniCredit.

Banca susţine financiar primul centru independent de artă şi cultură deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodată, partener strategic al Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană Bucureşti. Componenta cultural artistică a strategiei de etică şi responsabilitate a băncii se concretizează în implicarea sa în proiecte pe termen lung, pe care le finanţează în calitate de partener principal – de exemplu, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu şi Concursul de Debut Literar UniCredit.

Asociaţia Catalist

Asociaţia Catalist a fost înfiinţată în anul 2007 cu scopul promovării culturii româneşti, a cărţii în general, precum şi sprijinirea viitorilor scriitori români. Pe lângă lansarea celei de-a treia ediţii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociaţia a dezvoltat şi proiecte ale căror obiective au constat în: dezvoltarea şi menţinerea de parteneriate cu editurile româneşti, presa locală pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, creşterea interesului publicului de a citi prin promovarea cărţilor publicate de edituri, iniţierea şi promovarea unui proiect inedit – un roman foileton publicat în mediul online şi scris de 5 autori români.

Persoane de contact:

Romina Stancu

Asociaţia Catalist

Tel. (+40)21/252.30.44

romina@bibliofagia.ro

Elena Constantinescu

UniCredit Ţiriac Bank
Tel. 021.200.10.59

elena.constantinescu@unicredit.ro
Cristiana Andrei

Premium Communication

Tel. 0745.327.334

cristiana.andrei@premiumpr.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

  • No categories
%d bloggers like this: